Pressmeddelande

Talmannen besöker Västra Götaland

Publicerat: 23 mars 2017 klockan 13.26

Talman Urban Ahlin besöker Västra Götalands läns västra valkrets den 27 mars tillsammans med riksdagsledamöter från länet. Besöket görs i samarbete med tf. landshövding Lisbeth Schultze.

Under dagen kommer talmannen och riksdagsledamöterna att genomföra studiebesök och samtal med fokus på bland annat maritima frågor och den havsnära upplevelseturismen.

– Riksdagen ska vara synlig i hela landet och vi vill få kunskap om framtidsfrågorna i respektive län. Jag ser fram emot att höra mer om hur man i det kustnära Västra Götaland arbetar med energiproduktion från havet, besöksnäring och andra innovativa verksamheter, säger Urban Ahlin.

De riksdagsledamöter som kommer att delta är Maria Plass (M), Wiwi-Anne Johansson (V), Kenneth G Forslund (S), Catharina Bråkenhielm (S), Lars Tysklind (L) och Petra Ekerum (S).

Dagen avslutas med en middag dit valkretsens riksdagsledamöter samt aktuella personer från närområdet har bjudits in. Talmannen och landshövdingen står som värdar för middagen.

Media är välkomna att delta i programmet.

Program

8.30-10.00 Maritima frågor och energiproduktion från havet
Sotenäs Symbioscentrum i Kungshamn arbetar tillsammans med andra aktörer för att möta omställningen till en cirkulär ekonomi.

11.00-12.00 Besöksnäringen och havsnära upplevelseturism
Musselbaren i Ljungskile har fått erkännande för sina närodlade musslor och sina musselexpeditioner. Daftö Camping Resort har fått utmärkelse för Sveriges bästa familjecamping.

13.00-13.45 Samhällsnyttiga hundar
Kustmarkens Hundtjänst i Ljungskile arbetar med avel och dressyr av samhällsnyttiga hundar.

14.15-15.25 Kemiindustrins framtid
Molekylverkstan Science Center i Stenungsund har som vision att vara Sveriges bästa inspiratör inom kemi.

15.30-15.45 Pressträff i Molekylverkstan
Möjlighet för media att ställa frågor till talmannen och riksdagsledamöterna.

16.15-17.30 Kulturarvet och kulturturismens utveckling i södra Bohuslän Rundvandring och diskussion vid Bohus fästning i Kungälv.

Bakgrund

Tidigare har talmannen genomfört vår- och höstmiddagar i Stockholm. Talman Urban Ahlin har infört att talmannens höstmiddag istället läggs ute i landets valkretsar fördelad till olika tillfällen. Talmansbesöken har ett tydligt ledamotsperspektiv och initiativet till middagarna kommer från riksdagen. Talmannen eller någon av de vice talmännen tillsammans med landshövdingen i respektive län står som värdar för evenemanget.

För mer information

Mikael Appelqvist, Länsledningens kansli, 070-364 00 62, mikael.appelqvist@lansstyrelsen.se

Pernilla Eldblom, talmannens pressekreterare, 072-746 65 53