Pressmeddelande

Talmannen möter partiföreträdare för samtal om regeringsbildning

Publicerat: 26 september 2018 klockan 11.00

Riksdagens talman Andreas Norlén inleder på torsdag den 27 september sina samtal med partiföreträdare för att ta fram förslag till ny statsminister.

Efter statsministeromröstningen i riksdagen den 25 september entledigade talmannen statsminister Stefan Löfven (S). Stefan Löfven leder nu, enligt reglerna i regeringsformen, en övergångsregering. Mot bakgrund av detta har talmannen inlett uppdraget att ta fram förslag till ny statsminister.

Talmannen kommer under torsdagen att samtala enskilt med företrädare för riksdagspartierna enligt följande:

  • 10.00 Socialdemokraterna
  • 10.50 Moderaterna
  • 11.40 Sverigedemokraterna
  • 13.15 Centerpartiet
  • 14.05 Vänsterpartiet
  • 14.55 Kristdemokraterna
  • 15.45 Liberalerna
  • 16.35 Miljöpartiet

Pressträffar

Efter dessa samtal kommer talmannen att hålla en kort pressbriefing i riksdagens presscenter, preliminär tid 17.45. Se valingången på riksdagens webbplats under torsdagen för eventuell uppdatering av tidpunkt. Pressträffen kan följas via webb-tv på riksdagen.se.

Pressträffar och talmansrundor på valingången

Presscentret står till partiföreträdarnas förfogande för eventuella pressträffar i direkt anslutning till deras respektive samtal med talmannen.

Fototillfällen

Vid inledningen av talmannens möten med partiföreträdarna ordnas begränsade fototillfällen (TT och SVT).

Pressackreditering och annan praktisk information

För att arbeta i Riksdagshuset måste du ha riksdagens pressackreditering, antingen en ordinarie eller en tillfällig som gäller för en dag. Information om pressackreditering och annan praktisk information för journalister och fotografer i anslutning till riksdagsvalet finns på riksdagens webbplats.

Praktisk information för arbete i anslutning till riksdagsvalet

Följ händelseutvecklingen på riksdagens webbplats

På valingången på riksdagens webbplats finns aktuell information om riksdagsvalet, regeringsbildningen, talmansvalet med mera. Här uppdateras kontinuerligt informationen om händelseutvecklingen, tidpunkter för eventuella pressträffar och liknande. Den informationen går också ut via twitter.

Valet 2018

Kontakt

Talmannens pressekreterare,, 08-786 44 00