Aktuellt

Stärkt säkerhet runt Medelhavet i fokus på OSSE-möte

Publicerad: 7 oktober 2019 klockan 15.15

Den 4–6 oktober deltog svenska riksdagsledamöter i den parlamentariska församlingen för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europas (OSSE PF) årliga höstmöte. Temat för mötet var stärkt säkerhet i det europeiska Medelhavsområdet.

Gruppbild på svenska Osse-delegater

Flera svenska riksdagsledamöter deltog på OSSE:s höstmöte i Marrakech. Från vänster i bild Edward Riedl (M), Björn Söder (SD), Yasmine Posio (V), Margareta Cederfelt (M), Carina Ödebrink (S), Jasenko Omanovic (S) och Lars Thomsson (C). Foto: Riksdagsförvaltningen

Mötet hölls i Marrakech under värdskap av Marockos parlament. Det är första gången som OSSE:s parlamentariska församling håller ett av sina regelbundna möten i ett land som har observatörsstatus.

Klimat och ekonomiskt samarbete på agendan

På mötet diskuterades även ekonomiskt samarbete i det europeiska Medelhavsområdet i en globaliserad värld samt OSSE och det afrikanska regionala samarbetet för innovation och utbyte av erfarenheter. Andra ämnen var klimatfrågor med fokus på ekonomisk utveckling och migration på grund av klimatorsaker. Därutöver diskuterades toleransfrågor och diskriminering på grund av religion och tro.

Sammanlagt var drygt 190 parlamentariker från 50 länder representerade.

Ledamöter

Från riksdagens delegation till OSSE:s parlamentariska församling deltog:

Mer information

Kontaktperson för media

Fredrik Svensson, internationell senior rådgivare, Riksdagens internationella kansli, telefon 0730-96 64 67, e-post: fredrik.svensson@riksdagen.se.