Aktuellt

Almedalen fotad med en damm och en gräsmatta i förgrunden. Solen skiner och en mängd personer står i gräset. Foto: Riksdagsförvaltningen

Riksdagen firade demokratin i Almedalen

Fredag 5 juli 2019

Under Almedalsveckan arrangerade Sveriges riksdag flera seminarier på temat demokrati. Alla seminarier kan nu ses i efterhand via riksdagens webb-tv.

Birgitta Söderberg från Östhammars kommun tar en selfie tillsammans med förste vice talman Åsa Lindestam (S) under talmansfikat i Almedalen. Foto: Stig Hammarstedt

Talmannen och förste vice talmannen i samtal om demokrati i riksdagens monter i Almedalen

Tisdag 2 juli 2019

Den 2 juli fanns talman Andreas Norlén och förste vice talman Åsa Lindestam (S) på plats i riksdagens monter i Almedalen för att prata om demokratifrågor med intresserade besökare.

Seminarium om jämställdhet i riksdagens tält i Almedalen. Vid podiet står moderator Sharon Jåma, Lotta Johnsson Fornarve (V), andre vice talman, Joar Forsell (L), Loiuse Meijer (M) och Åsa Lindestam (S), förste vice talman. Foto: Stig Hammarstedt

Förste vice talman och andre vice talman deltog i seminarium om jämställdhet under Almedalsveckan

Måndag 1 juli 2019

Den 1 juli deltog förste vice talman Åsa Lindestam (S) och andre vice talman Lotta Johnsson Fornarve (V)  i seminariet med rubriken: Är riksdagen jämställd? under Almedalsveckan i Visby. Seminariet går att se i efterhand via webb-tv.

Talmannen i närbild vid en av seminarierna under Almedalsveckan. Foto: Stig Hammarstedt

Talmannen deltog i seminarium om demokrati i Almedalen

Måndag 1 juli 2019

Den 1 juli deltog talman Andreas Norlén i seminariet med rubriken ”Är vår demokrati hotad?” under Almedalsveckan i Visby.

Talmannen på Almedalsscenen i Visby. Foto: Stig Hammarstedt

Talmannen invigde Almedalsveckan i Visby

Söndag 30 juni 2019

Den 30 juni invigde talman Andreas Norlén Almedalsveckan i Visby. Talmannen höll ett invigningsanförande med rubriken ”Demokratins 100-åriga väg från 1918 fram till i dag”.

Förste vice talman deltar i toppmötet Women Political Leaders Summit Foto: Riksdagsförvaltningen

Förste vice talman deltog i toppmöte i Japan om Agenda 2030

Fredag 28 juni 2019

Den 25-27 juni deltog förste vice talman Åsa Lindestam (S) i toppmötet Women Political Leaders Summit om Agenda 2030 som arrangerades i Tokyo, Japan.

Talmansbesök Slovenien. Talmannen med ledamöterna i delegationen: Aylin Fazelian (S), John Weinerhall (M) och Håkan Svenneling (V). Foto: Riksdagsförvaltningen

Officiellt besök i Slovenien

Fredag 28 juni 2019

Den 25–27 juni ledde talman Andreas Norlén en delegation med riksdagsledamöter vid ett officiellt besök till Ljubljana, Slovenien. På programmet stod bland annat möten med talman Dejan Židan, president Borut Pahor, premiärminister Marjan Šarec och utrikesminister Miro Cerar.

Talmannen bjuder in till seminarier och riksdagens monter i Almedalen

Tisdag 25 juni 2019

Talman Andreas Norlén inviger Almedalsveckan i Visby och bjuder in till seminarier och fika i riksdagens monter. Talmannen presenterar också en vandringsutställning om demokratins genombrott.

Talmannen leder delegation till Slovenien

Torsdag 20 juni 2019

Den 25–27 juni leder talman Andreas Norlén en delegation med riksdagsledamöter vid ett officiellt besök till Slovenien. På programmet står bland annat möten med talman Dejan Židan, president Borut Pahor, premiärminister Marjan Šarec och utrikesminister Miro Cerar.

Talmannen står på en scen med amerikanska och svenska flaggan i bakom. Till höger en kvinna i röd klänning. Foto: Riksdagsförvaltningen

Talmannens anförande vid firande av USA:s nationaldag

Tisdag 18 juni 2019

Talman Andreas Norlén deltog med ett tal den 18 juni när den amerikanska ambassaden höll mottagning för att fira den amerikanska nationaldagen och för att uppmärksamma 50-årsjubileet av Apollo 11:s månlandning 1969.

Beslut om utredningar av Riksrevisionens ledningsstruktur samt avgångsvillkor och karens för riksrevisorer

Måndag 17 juni 2019

Den parlamentariska utredningen om Riksrevisionens ledningsstruktur har den 17 juni lämnat sin redovisning till talmannen. Även den särskilde utredare som utrett riksrevisorers karenstid och avgångsvillkor har lämnat sin redovisning till talmannen. Talmannen har på riksdagsstyrelsens uppdrag fattat beslut om remissbehandling av de två utredningarnas förslag.

Talmannen tar emot Sydkoreas president på Riksplan. Foto: Anders Löwdin

Talmannen tog emot Sydkoreas president

Fredag 14 juni 2019

Den 14 juni tog talman Andreas Norlén emot Sydkoreas president Moon Jae-in som var på statsbesök i Sverige.

Beslut om direktiv för en parlamentarisk utredning om översyn av riksdagens arbete

Fredag 14 juni 2019

Riksdagsstyrelsen beslutade den 12 juni att en översyn ska göras av några delar av riksdagens arbete. Det handlar bland annat om tidpunkten för när budgetpropositionen senast ska lämnas och regler om provisorisk budget för det fall riksdagen inte fattar beslut om budgeten i tid.

Besök av Armeniens talman 12 juni 2019. Delegationen besöker kvinnorummet. Foto: Anders Löwdin

Armeniens talman på officiellt besök

Torsdag 13 juni 2019

Talman Andreas Norlén tog emot talmannen i Armeniens nationalförsamling Ararat Mirzoyan med delegation på officiellt besök i Sverige den 10-13 juni.

Talman och förste vice talman vid ett jämställdhetsseminarium i Oslo 4 juni 2014. De sitter vid ett stort bord. Foto: Peter Mydske / Stortinget

Förste vice talman ledde delegation till Norge för nordiskt samtal om jämställdhet

Onsdag 12 juni 2019

Den 5 juni ledde förste vice talman Åsa Lindestam (S), en delegation från riksdagen till Norge för att delta i ett nordiskt rundabordssamtal om jämställdhet i parlamenten.

Ålands talman tar emot Sveriges tredje vice talman Foto: Riksdagsförvaltningen

Tredje vice talman besökte Åland

Onsdag 12 juni 2019

Den 9-10 juni besökte tredje vice talman Kerstin Lundgren (C) Åland och togs emot av åländska lagtingets talman Gun-Mari Lindholm. Syftet med besöket var att fira Ålands självstyrelsedag i Mariehamn.

Talman Andreas Norlén står upp tillsammans med kungafamiljen vid nationaldagsfirandet på Skansen. Foto: Henrik Montgomery / TT

Talmannen höll högtidstal på nationaldagen

Fredag 7 juni 2019

Vid nationaldagsfirandet på Skansen den 6 juni höll riksdagens talman Andreas Norlén högtidstalet. På programmet stod också bland annat artistuppträdanden, nationalsången samt utdelning av flaggor och fanor.

Stortingets president tar emot talmannen. Foto: Peter Mydske/Stortinget

Talmannen ledde delegation på officiellt besök till Norge

Fredag 7 juni 2019

Den 4-5 juni ledde talman Andreas Norlén en delegation med riksdagsledamöter vid ett officiellt besök i Stortinget i Oslo.

Officiellt besök av Armeniens talman

Onsdag 5 juni 2019

Talmannen i Armeniens nationalförsamling Ararat Mirzoyan avlägger ett officiellt besök i Sverige den 10-13 juni. Talman Andreas Norlén tar emot den gästande delegationen i riksdagen.

Talmannen på officiellt besök till Norge

Fredag 31 maj 2019

Den 4–5 juni leder talman Andreas Norlén en delegation med riksdagsledamöter vid ett officiellt besök i Stortinget i Oslo. Besöket blir talmannens första officiella besök i Norge. I delegationen ingår riksdagsledamöterna Gunilla Carlsson (S), Alexandra Anstrell (M), Aron Emilsson (SD) och Magnus Ek (C).