Sök

Avdelning
Hoppa till filter

22 träffar, Sökning utan sökord, under avdelningen Dokument & lagar, filtrerat på Betänkanden och utlåtanden, kadep, Kammarens föredragningslistor, Ministerrådsmöten (arkiv), Riksrevisionens granskningsrapporter, 2012/13, 2010/11, 1897, Kulturutskottet, sorterat efter datum

  • Dokument & lagar

    Framtidens friluftsliv

    Betänkande 2010/11:KrU3

    Friluftslivspolitiken ska ha ett mål, där det bland annat ingår att ge alla människor möjligheter att vara ute i naturen. Målet specificeras genom tio punkter: att naturen ska vara tillgänglig för alla att personligt och ideellt engagemang ska stå i centrum att allemansrätten ska värnas att den hållbara användningen av naturen planeras med hänsyn till friluftslivets behov att kommunernas ska ha ett stort ansvar för naturen nära tätorterna att friluftslivet ska bidra till landsbygdsutveckling och regional tillväxt att skyddade områden ska vara en tillgång för friluftslivet att friluftslivet ska ha en given roll i skolans arbete att fysisk aktivitet och avkoppling ska stärka folkhälsan att beslut om friluftsliv ska fattas med god kunskap Fördelningen av statsbidrag till friluftsorganisationer delegeras till den ideella föreningen Svenskt Friluftsliv. I dag sköts uppgiften av Naturvårdsverket. Riksdagen har gett regeringen i uppdrag att komplettera målet för friluftslivspolitiken med ett antal mätbara mål.
    Behandlade dokument
    5
    Förslagspunkter
    10
    Reservationer
    Anföranden och repliker
    22, 72 minuter
    Justering
    2010-11-16
    Debatt
    2010-12-01
    Beslut
    2010-12-01
  • Dokument & lagar

    Handlingsplan för att förebygga och förhindra att unga blir gifta mot sin vilja

    Betänkande 2010/11:KrU4

    Regeringen har lämnat en handlingsplan för att förebygga och förhindra att unga blir gifta mot sin vilja. I handlingsplanen berättar regeringen vad den har gjort och tänker göra för att stärka det förebyggande arbetet och för att stärka skyddet och stödet till de unga som drabbas. En utgångspunkt för alla åtgärderna är att de har tydligt fokus på att alla har rätt att själva välja med vem de ska ingå äktenskap. Riksdagen avslutade ärendet med detta.
    Förslagspunkter
    1
    Justering
    2010-11-02
    Debatt
    2010-11-17
    Beslut
    2010-11-17