Sök

Avdelning
Hoppa till filter

103 träffar, Sökning utan sökord, under avdelningen Dokument & lagar, filtrerat på Betänkanden och utlåtanden, kadep, Kammarens föredragningslistor, Riksrevisionens granskningsrapporter, 2013/14, 2012/13, 2010/11, 1897, Kulturutskottet, Trafikutskottet, sorterat efter datum

  • Dokument & lagar

    Uppskov med behandlingen av vissa ärenden

    Betänkande 2013/14:TU21

    Behandlingen av vissa ärenden skjuts upp till riksmötet 2014/15. Det gäller regeringens proposition 2013/14:234 Sanktionsavgift för överträdelse av bestämmelserna om cabotagetransport på väg samt de motioner som kan komma att lämnas med anledning av propositionen. Detta ska också gälla de nya ärenden som riksdagens kammare kan komma att skicka till trafikutskottet under resten av riksmötet 2013/14.

    Förslagspunkter
    2
    Justering
    2014-06-12
    Bordläggning
    2014-06-23
    Debatt
    2014-06-24
    Beslut
    2014-06-24
  • Dokument & lagar

    Åtgärdsplanering för transportsystemet 2014-2025 m.m.

    Betänkande 2013/14:TU20

    Riksdagen riktade en uppmaning till regeringen om att det behövs tydligare regler för kommunal medfinansiering. Trafikutskottet, som har förberett riksdagens beslut, har även tidigare riktat kritik mot de nuvarande reglerna om kommunernas medfinansiering av olika infrastruktursatsningar. Statens ansvar för en samlad planering av utbyggnaden av Sveriges infrastruktur riskerar att påverkas negativt av den medfinansieringspolitik som förs i dag, anser utskottet. I lägen där kommunal medfinansiering innebär klara fördelar för både stat och kommun menar dock utskottet att en hållbar modell för detta bör arbetas fram. Innan ett avtal om medfinansiering tecknas måste klara förhandlingar mellan stat och kommun ha ägt rum.

    Riksdagen riktade även en uppmaning till regeringen om att se till att sjöfarten binds samman mer effektivt med järnvägs- och vägtransporter, att regeringen ska arbeta för att införandet av de nya svavelreglerna blir så kostnadseffektivt som möjligt och att regeringen inom en snar framtid bör återkomma till riksdagen med förslag på hur ett system med så kallad tonnageskatt kan införas.

    Riksdagen gjorde sitt ställningstagande i samband med behandlingen av regeringens skrivelse om Riksrevisionens rapport om statens satsningar på transportinfrastruktur och skrivelsen om åtgärdsplaneringen för transportsystemet. Riksdagen lade skrivelserna till handlingarna, det vill säga avslutar ärendet.

    Behandlade dokument
    272
    Förslagspunkter
    22
    Reservationer
    14 
    Anföranden och repliker
    79, 258 minuter
    Beredning
    2014-06-05
    Justering
    2014-06-12
    Bordläggning
    2014-06-23
    Debatt
    2014-06-24
    Beslut
    2014-06-24
  • Dokument & lagar

    Järnvägspolitiska frågor

    Betänkande 2013/14:TU19

    Trafikutskottet anser att ett väl fungerande järnvägssystem, med hög kvalitet och punktlighet, är en förutsättning för att järnvägen ska bli ett attraktivt transportalternativ. Utskottet konstaterar att det svenska järnvägssystemet tyvärr inte lever upp till detta i dag. Därför beslutade riksdagen att ge regeringen fyra uppdrag inom olika områden som rör järnvägen.

    • Trafikverket måste skyndsamt bygga upp kompetens för att självständigt kunna inspektera både järnvägens skick och det arbete som utförs av entreprenörer. Regeringen bör se till att detta sker. Regeringen bör även se över hur staten kan ta det samlade ansvaret för järnvägsunderhållet på statens järnvägsinfrastruktur i takt med att underhållskontrakten löper ut.
    • Regeringen bör skyndsamt utreda hur kapacitetstilldelning och trafikledning kan bli mer effektiva. Tilldelning av kapacitet innebär till exempel fördelning av avgångstider på en viss tågsträcka mellan olika tågbolag.
    • Regeringen bör utreda dels hur tillgången på tillförlitlig och offentlig statistik över punktlighet kan säkerställas, dels möjligheterna att offentliggöra statistik över resande.
    • Regeringen bör se över hur uppdragen för SJ AB, Green Cargo AB och Jernhusen AB kan bli tydligare. Detta så att samhällets behov av klimatsmarta järnvägstransporter med användaren i centrum kan tillgodoses på ett bättre sätt än i dag.

    Riksdagen gjorde sitt ställningstagande i samband med behandlingen av regeringens skrivelse om Riksrevisionens granskning av tågförseningar.

    Behandlade dokument
    38
    Förslagspunkter
    10
    Reservationer
    Beredning
    2014-05-06
    Justering
    2014-06-05
    Bordläggning
    2014-06-23
    Debatt
    2014-06-24
    Beslut
    2014-06-24
  • Dokument & lagar

    Taxifrågor

    Betänkande 2013/14:TU18

    Det blir en ny lag som innebär att den som har taxitillstånd måste överföra taxameteruppgifter till så kallade redovisningscentraler. Redovisningscentralerna måste i sin tur lämna ut uppgifterna till Skatteverket. Det ska krävas tillstånd för att få driva en redovisningscentral. Syftet är främst att underlätta för Skatteverket att göra skattekontroller.

    Trafikutskottet har förberett riksdagens beslut. Utskottet konstaterar att redovisningscentralerna för taxi kommer att innebära att kontrollerna av taxibranschen kan göras på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Till skillnad från regeringen anser dock utskottet att överföringen av taxameteruppgifter ska ske trådlöst. Detta för att undvika manipulering av uppgifter och fusk vid inrapportering. Riksdagen säger ja till regeringens förslag med den ändringen.

    Trafikutskottet anser också att alla taxibilar ska ha taxameter. Detta för att resenärerna inte ska bli lurade och för att taxiföretagen inte ska kunna låta bli att betala skatt. Möjligheten till taxameterundantag som finns i dag bör tas bort. Riksdagen riktade en uppmaning, ett tillkännagivande, till regeringen om detta.

    Behandlade dokument
    26
    Förslagspunkter
    12
    Reservationer
    Anföranden och repliker
    15, 74 minuter
    Justering
    2014-06-05
    Bordläggning
    2014-06-23
    Debatt
    2014-06-24
    Beslut
    2014-06-24
  • Dokument & lagar

    Folkbildningsfrågor

    Betänkande 2013/14:KrU8

    Regeringen föreslår ett nytt mål för folkbildningspolitiken. Målet är att ge alla möjligheten att tillsammans med andra öka sin kunskap och bildning. På så sätt bidrar folkbildningen till ökad personlig bildning och delaktighet i samhället.

    Vissa regler för folkbildningen ska också ändras. Förändringarna innebär bland annat följande:

    • Ett syfte med statsbidraget till folkbildningen är att öka möjligheterna för människor att påverka sin livssituation samt att skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen. Detta syfte ska ändras så att målgruppen för folkbildningen breddas.
    • De sju verksamhetsområdena som idag styr statsbidraget för folkbildningen tas bort.
    • Statliga myndigheter ska ansvara för utvärderingen av folkbildningen. Statskontoret ska få i uppdrag att genomföra en första samlad utvärdering av folkbildningen. Utvärderingen av studieförbund och folkhögskolor bör ske gemensamt. Men det ska kunna gå att skilja åt dessa vid kommande statliga utvärderingar när behov finns.
    • Folkbildningsrådet bör genomföra en studie om jämställdhet i folkbildningen.
    • Finansieringen och innehållet av teckenspråkstolkutbildningen bör ses över.
    • Kontakttolkutbildningens innehåll och omfattning bör ses över.

    Riksdagen sa ja till regeringens förslag.

    Behandlade dokument
    24
    Förslagspunkter
    16
    Reservationer
    11 
    Anföranden och repliker
    27, 132 minuter
    Justering
    2014-06-12
    Bordläggning
    2014-06-23
    Debatt
    2014-06-24
    Beslut
    2014-06-25
  • Dokument & lagar

    Lättare att läsa

    Betänkande 2013/14:KrU11

    8 sidor är en nyhetstidning på lättläst svenska som i dag ges ut av Stiftelsen för lättläst nyhetsinformation och litteratur, Centrum för lättläst. Regeringen har lämnat ett förslag till riksdagen om att statens stöd till stiftelsen ska avvecklas och att Myndigheten för tillgängliga medier bör överta ansvaret för statens insatser på området lättläst. I samband med det har regeringen också gjort bedömningen att tidningen 8 sidor bör upphandlas av Myndigheten för tillgängliga medier.

    Istället för att 8 sidor ska upphandlas av Myndigheten för tillgängliga medier anser riksdagen att regeringen ska utreda frågan om tidningen har en framtid inom ramen för ett public service-uppdrag. Riksdagen riktade en uppmaning, ett tillkännagivande, till regeringen om detta.

    Ställningstagandet gjordes i samband med behandlingen av regeringens proposition Lättare att läsa. Riksdagen sa ja till regeringens förslag i propositionen.

    Behandlade dokument
    8
    Förslagspunkter
    4
    Reservationer
    Anföranden och repliker
    17, 95 minuter
    Justering
    2014-06-03
    Bordläggning
    2014-06-16
    Debatt
    2014-06-17
    Beslut
    2014-06-18
  • Dokument & lagar

    Fokus på unga

    Betänkande 2013/14:KrU9

    Riksdagen godkände regeringens förslag på nytt mål för alla statliga beslut och insatser som rör ungdomar mellan 13 och 25 år. Målet är att alla ungdomar ska ha goda levnadsvillkor, makt att forma sina liv och inflytande över samhällsutvecklingen. Det innebär att de nuvarande målen för ungdomspolitiken inte längre ska gälla.

    Ungdomspolitiken ska behandla frågor om ungdomars villkor inom många olika områden, till exempel utbildning, arbete, försörjning, bostad, hälsa, inflytande, kultur och fritid. Alla insatser som rör ungdomar bör ha ett ungdomsperspektiv. Regeringen presenterar också ett ungdomspolitiskt handlingsprogram för perioden 2014-2017. Där är tre områden särskilt viktiga: ungdomars inflytande, egen försörjning och psykiska hälsa.

    Ändringar ska också göras i skollagen om kommunernas aktivitetsansvar för ungdomar, det som tidigare hette informationsansvar för icke skolpliktiga ungdomar. Kommunerna får i uppgift att föra ett register över de ungdomar som omfattas av ansvaret. De insatser som görs ska också dokumenteras på lämpligt sätt.

    Riksdagen sa ja till regeringens förslag. Riksdagen sa nej till motioner som lämnats med anledning av förslaget samt nej till motioner från allmänna motionstiden 2013 om olika ungdomsfrågor.

    Behandlade dokument
    19
    Förslagspunkter
    28
    Reservationer
    27 
    Anföranden och repliker
    48, 158 minuter
    Justering
    2014-06-03
    Debatt
    2014-06-17
    Beslut
    2014-06-17
  • Dokument & lagar

    Kyrkoantikvarisk ersättning och övriga kulturarvsfrågor

    Betänkande 2013/14:KrU10

    Regeringen har redovisat för riksdagen hur den kyrkoantikvariska ersättningen har använts under perioden 2002-2012. Ersättningen betalas ut till Svenska kyrkan för vård och underhåll av kyrkliga kulturminnen, och uppgår till 460 miljoner kronor per år.

    Kulturutskottet har gått igenom regeringens redovisning och kan bland annat konstatera följande:

    • Kyrkoantikvariska ersättningen har haft stor betydelse för vården och bevarandet av det kyrkliga kulturarvet.
    • Kompetensen inom Svenska kyrkan har utvecklats positivt på området.
    • Staten och Svenska kyrkan bör även i fortsättningen ansvara för att det kyrkliga kulturarvet bevaras, används och utvecklas.

    Vidare ser utskottet positivt på regeringens förslag om att en fördjupad utvärdering bör göras 2019 av hur ersättningen används och vilka effekter den har. Utskottet välkomnar också att regeringen avser att återkomma med förslag till en långsiktig nivå på den kyrkoantikvariska ersättningen i budgetpropositionen för 2015. Utskottet anser att det inte finns några skäl till att nu ta ställning till ersättningsnivån.

    Riksdagen lade regeringens skrivelse till handlingarna, det vill säga avslutade ärendet.

    Behandlade dokument
    48
    Förslagspunkter
    16
    Reservationer
    Anföranden och repliker
    13, 71 minuter
    Justering
    2014-06-03
    Debatt
    2014-06-17
    Beslut
    2014-06-17
  • Dokument & lagar

    Luftartsfrågor

    Betänkande 2013/14:TU17

    Marknaden för regionala flygtrafikledningstjänster är i dagsläget avreglerad. Det innebär att även privata bolag har möjlighet att ha hand om flygtrafikledning. Avregleringen skedde efter starka önskemål från ett antal flygplatser som ansåg att Luftfartsverkets priser för flygtrafikledning var för höga.

    Riksdagen anser att flygtrafikledningstjänsten är en mycket viktig myndighetsutövning som i huvudsak bör skötas av en myndighet. Våren 2013 uppmanade riksdagen regeringen att lämna ett lagförslag om en återreglering av delar av flygtrafikledningstjänsten. Regeringen har inte återkommit med något förslag på lagändring. Trafikutskottet har därför lämnat ett lagförslag som innebär att flygtrafikledningstjänsten vid de flygplatser som ägs eller drivs av staten återregleras.

    Civil flygtrafikledning och militär flygtrafikledning är integrerade. Eftersom Försvarsmakten inte har egna flygtrafikledare är det angeläget att deras behov av flygledare kan säkras i alla beredskapslägen, anser utskottet. Enligt utskottet är Försvarsmaktens behov av flygledare utredda och Försvarsmakten har tydligt uppgivit att förslaget är nödvändigt. Trafikutskottet menar också att det är viktigt att ta hänsyn till regionala flygplatser och har utformat förslaget med fortsatt möjlighet för dessa att upphandla flygtrafikledningstjänst eller utföra den själva.

    Riksdagen sa ja till trafikutskottets förslag om återreglering av flygtrafikledningen. Lagändringen börjar gälla den 15 augusti 2014.

    Behandlade dokument
    32
    Förslagspunkter
    7
    Reservationer
    Anföranden och repliker
    51, 171 minuter
    Beredning
    2014-03-25
    Justering
    2014-06-03
    Bordläggning
    2014-06-11
    Debatt
    2014-06-12
    Beslut
    2014-06-17
  • Dokument & lagar

    Vissa vägtrafikfrågor

    Betänkande 2013/14:TU13

    Riksdagen uppmanade regeringen att skyndsamt göra en utredning om hur utförsäljningen av AB Svensk Bilprovnings besiktningsstationer har påverkat priser och tillgänglighet på besiktningsmarknaden. Utredningen ska också visa hur möjligheten till besiktning för alla typer av fordon i hela landet ska garanteras. Några fler besiktningsstationer bör inte säljas förrän utredningen är klar.

    Riksdagen sa också ja till regeringens förslag om ändringar i den så kallade pumplagen. Ändringarna innebär att bara de bensinstationer som varje år säljer över 1 500 kubikmeter av bensin och diesel även måste ha förnybara drivmedel till försäljning. Det kan till exempel vara etanol och biogas. Det är fortfarande möjligt att få dispens för att slippa kravet på att kunna sälja förnybara drivmedel. Dispensen kommer inte längre att vara tidsbegränsad i ett år.

    Riksdagen sa även nej till motioner från allmänna motionstiden 2012 och 2013 om bland annat främjande av en fossiloberoende fordonsflotta, miljözoner, bilpooler samt längd och vikt för lastbilar.

    Behandlade dokument
    94
    Förslagspunkter
    16
    Reservationer
    13 
    Anföranden och repliker
    42, 86 minuter
    Beredning
    2014-04-10
    Justering
    2014-05-13
    Bordläggning
    2014-06-03
    Debatt
    2014-06-04
    Beslut
    2014-06-04
  • Dokument & lagar

    Politik för det civila samhället m.m.

    Betänkande 2013/14:KrU5

    Studieförbundet SISU:s fördelning av statsbidrag till idrottens studie-, bildnings- och utbildningsverksamhet ska regleras i lag. Dessutom ska offentlighetsprincipen gälla hos SISU i den del av verksamheten som består i fördelning av statsbidrag. Redan i dag fördelar SISU verksamhetsstödet men det är inte lagreglerat. Lagändringen börjar gälla den 1 juni 2014.

    Riksdagen sa nej till motioner från allmänna motionstiden 2013 om det civila samhället, allmänna samlingslokaler, idrott och friluftsliv.

    Behandlade dokument
    21
    Förslagspunkter
    17
    Reservationer
    12 
    Anföranden och repliker
    29, 92 minuter
    Beredning
    2014-02-20
    Justering
    2014-04-10
    Debatt
    2014-05-05
    Beslut
    2014-05-07
  • Dokument & lagar

    Några sjömansfrågor

    Betänkande 2013/14:TU16

    Transportstyrelsen ska lättare kunna lämna ut uppgifter ur sjömansregistret till vissa parter, exempelvis andra EU-länder, redare eller bemanningsföretag. Det kan bland annat vara uppgifter om behörighetsbevis, intyg om erkännande, dispenser och certifikat.

    Dessutom får läkarintyg för sjömän bara utfärdas till den som ansökt om intyg efter det att han eller hon fyllt 16 år. Ändringarna innebär att svenska regler anpassas till EU-regler om minimikrav på utbildning för sjöfolk samt till den internationella STCW-konventionen om utbildning, certifiering och vakthållning för sjöfolk.

    Behandlade dokument
    2
    Förslagspunkter
    1
    Justering
    2014-04-01
    Bordläggning
    2014-04-29
    Debatt
    2014-05-05
    Beslut
    2014-05-07
  • Dokument & lagar

    Yrkestrafik

    Betänkande 2013/14:TU14

    Riksdagen gjorde sex tillkännagivanden till regeringen om olika frågor inom området yrkestrafik:

    • Regeringen bör beakta behovet av att stärka och samordna myndigheternas kontroll av yrkesmässiga godstransporter på väg samt se över behovet av bättre dokumentation vid kontroller av cabotagetransporter. Med cabotage avses i det här fallet, något förenklat, transporter inom ett land som utförs av ett företag som är registrerat i ett annat land.
    • Regeringen bör beakta behovet av kraftigare böter och sanktioner för transportföretag och förare som inte följer gällande regler. Dessutom bör regeringen snarast återkomma till riksdagen med ett förslag som gör det möjligt för polisen att på ett effektivare sätt tillfälligt hindra fordon från att köra vidare, till exempel genom att låsa fast fordonets hjul genom så kallad klampning.
    • Regeringen bör verka för att de sociala villkoren inom åkerinäringen säkras vid en eventuell översyn av EU-reglerna om cabotagetransporter. Dessutom bör regeringen begära ett tillfälligt uppehåll för cabotagetransporter om regeringen inte lyckas komma till rätta med överträdelserna av gällande regler.
    • Ansvaret för den som beställer en transport bör skärpas. Regeringen bör även se till att det tas fram ett beräkningsunderlag som visar vad som är en rimlig kostnad för en transport som görs enligt gällande regler och avtal.
    • Regeringen bör vidta åtgärder för att komma tillrätta med missförhållandena i åkeribranschen till följd av så kallade falska egenföretagare och oseriösa bemanningsföretag.
    • Regeringen bör skynda på arbetet med att skapa fler säkra uppställningsplatser för yrkestrafiken.

    Riksdagen gjorde sitt ställningstagande med anledning av motioner från Socialdemokraterna, Moderaterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna. Riksdagen sa nej till övriga motioner från allmänna motionstiden 2013 om yrkestrafik.

    Behandlade dokument
    52
    Förslagspunkter
    9
    Reservationer
    Anföranden och repliker
    25, 96 minuter
    Beredning
    2014-03-13
    Justering
    2014-04-01
    Bordläggning
    2014-04-15
    Debatt
    2014-04-16
    Beslut
    2014-04-16
  • Dokument & lagar

    Ändrade prisregler enligt lagen om elektronisk kommunikation

    Betänkande 2013/14:TU15

    Prisreglerna för så kallad samtrafik och tillträde till telenät ska bli tydligare. Den myndighet som utövar tillsyn ska kunna bestämma att teleoperatörer som har ett stort inflytande på marknaden ska ha ett visst högsta eller lägsta pris. Operatörerna kommer att få veta hur beräkningarna av priserna ska ske redan när tillsynsmyndigheten fattar beslut. Då kan operatörerna tidigt ta ställning till om de vill att priserna ska prövas i domstol. Ändringarna ska göra det tydligare vilka priser som gäller och minska risken för långa domstolsprocesser.

    De nya reglerna börjar gälla den 1 juli 2014. Riksdagen sa ja till regeringens förslag.

    Behandlade dokument
    1
    Förslagspunkter
    1
    Justering
    2014-03-18
    Debatt
    2014-04-02
    Beslut
    2014-04-02
  • Dokument & lagar

    Utlämnande av körkort

    Betänkande 2013/14:TU12

    Företag som bedriver postverksamhet och postombud ska kunna lämna ut körkort. Regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer får tala om hur det ska gå till när körkort lämnas ut och vilka företag som får göra det. De nya reglerna ska förenkla utlämnandet av körkort.

    Den nya bestämmelserna ska gälla från den 1 maj 2014. Riksdagen sa ja till regeringens förslag.

    Behandlade dokument
    1
    Förslagspunkter
    1
    Anföranden och repliker
    1, 3 minuter
    Justering
    2014-03-06
    Debatt
    2014-03-19
    Beslut
    2014-03-26
  • Dokument & lagar

    Trafiksäkerhet

    Betänkande 2013/14:TU9

    Riksdagen uppmanade regeringen att så snart som möjligt lämna förslag på skärpta regler mot viss mobilanvändning vid bilkörning. Dagens bestämmelser om användning av mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning vid bilkörning är inte tillräckligt tydliga. Bakgrunden är att många trafikolyckor orsakas av att bilförare varit ouppmärksamma på grund av mobilanvändning. Det är inte acceptabelt att till exempel skicka sms, ägna sig åt sociala medier eller surfa på webben samtidigt som man kör bil, anser trafikutskottet, som förberett riksdagens beslut. Till grund för riksdagens beslut om tillkännagivande ligger motioner från bland annat Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna.

    Riksdagen sa nej till motioner från allmänna motionstiden 2011 och 2013 om andra frågor som rör trafiksäkerhet.

    Behandlade dokument
    65
    Förslagspunkter
    26
    Reservationer
    21 
    Anföranden och repliker
    34, 134 minuter
    Beredning
    2014-02-06
    Justering
    2014-03-06
    Debatt
    2014-03-19
    Beslut
    2014-03-26
  • Dokument & lagar

    Kollektivtrafik

    Betänkande 2013/14:TU11

    Riksdagen sa nej till motioner från allmänna motionstiden 2013 om kollektivtrafik. Skälet är bland annat att det redan pågår arbete i de frågor som motionerna tar upp. Motionerna handlar om kollektivtrafiklagen, ökad kollektivtrafik, pris och kvalitet i kollektivtrafiken, biljettsystem och resandestatistik. Andra motioner handlar om färdtjänst och tillgänglig kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning, nya kollektivtrafiksystem och Gotlandstrafiken.

    Behandlade dokument
    16
    Förslagspunkter
    8
    Reservationer
    Anföranden och repliker
    25, 98 minuter
    Justering
    2014-02-20
    Debatt
    2014-03-13
    Beslut
    2014-03-19
  • Dokument & lagar

    It-politiska frågor

    Betänkande 2013/14:TU7

    Regeringen bör arbeta fram en strategi för hur it-lösningar kan bidra till ett mer klimatsmart samhälle. Riksdagen gjorde ett tillkännagivande till regeringen om detta.

    Riksdagen anser att regeringen kan göra mer för att utnyttja informationsteknologins möjligheter för att minska vår miljöpåverkan. Regeringen bör arbeta fram en strategi för hur olika it-lösningar kan minska transportbehovet och koldioxidutsläppen och därmed uppnå ett mer energieffektivt och klimatsmart samhälle. Regeringen bör också arbeta för en liknande strategi på EU-nivå. Regeringen bör dessutom ställa särskilda krav på myndigheter att använda utrustning som möjliggör möten på distans för att minska den miljöpåverkan som resor i tjänsten innebär.

    Ställningstagandet gjordes med anledning av motioner från Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

    Behandlade dokument
    57
    Förslagspunkter
    10
    Reservationer
    Anföranden och repliker
    17, 62 minuter
    Beredning
    2013-12-12
    Justering
    2014-02-18
    Debatt
    2014-03-05
    Beslut
    2014-03-06
  • Dokument & lagar

    Cykelfrågor

    Betänkande 2013/14:TU10

    Riksdagen sa nej till motioner från allmänna motionstiden 2011 och 2013 om cykeltrafik. Skälet är bland annat att regeringen arbetar med cykelfrågor och gett myndigheter olika uppdrag. Dessutom pågår olika försöksverksamheter. Motionerna handlar bland annat om förändringar i infrastrukturen och andra åtgärder som främjar cykling samt trafikregler för cykling.

    Behandlade dokument
    16
    Förslagspunkter
    4
    Reservationer
    Anföranden och repliker
    18, 68 minuter
    Justering
    2014-02-06
    Debatt
    2014-03-05
    Beslut
    2014-03-06
  • Dokument & lagar

    Kultur för alla

    Betänkande 2013/14:KrU7

    Riksdagen sa nej till motioner från allmänna motionstiden 2013 om allas rätt till kultur. Skälet är bland annat att det redan pågår arbete inom området. Motionerna handlar bland annat om kultursamverkansmodellen, kulturverksamhet på teckenspråk och dövkulturens historia, internationellt kulturutbyte, avtalet om konstnärers medverkan och ersättning vid utställning, ombyggnaden av Kungliga Operan, enprocentsregeln vid offentligt byggande och utformningen av filmavtalet.

    Behandlade dokument
    26
    Förslagspunkter
    16
    Reservationer
    15 
    Anföranden och repliker
    32, 257 minuter
    Justering
    2014-02-06
    Debatt
    2014-02-26
    Beslut
    2014-02-26