Omfattande planerat tekniskt arbete

Under tisdagen pågår ett planerat tekniskt arbete på webbplatsen. Under arbetet genomförs olika testsändningar från kammaren. Det kommer även att publiceras sändningar i webb-tv-arkivet. Delar av det som visas i webbplatsens kalender för tisdag 24 maj är testinformation. Arbetet är ett led i att modernisera tekniken för webb-tv på riksdagen.se. Vid frågor kontakta riksdagsinformation på riksdagsinformation@riksdagen.se.

Protokoll 2019/20:1 Tisdagen den 10 september

Riksdagens protokoll 2019/20:1

§ 1  Inledning

Anf.  1  TALMANNEN:

Ärade ledamöter! Varmt välkomna tillbaka till kammaren efter en – förhoppningsvis – härlig, fin och händelserik sommar!

Det politiska arbetet har redan börjat på olika sätt, med resor, besök, möten, politikutveckling, motionsskrivande och mycket annat. Jag har sett att ni redan har varit aktiva under ett antal veckor, och jag kan försäkra er att det även gäller talmanspresidiet. Nu är det dags att med tillförsikt påbörja ett nytt riksdagsår. Jag hoppas att ni alla ser fram emot det lika myck­et som jag gör.

Tidsschemat är alltid pressat en dag som denna, men eftersom jag har så få tillfällen att tala till hela kammaren kommer här några kommentarer under rubriken ”talmannen förmanar och informerar”. I mitt sommartal höll jag mig till övergripande
Dokumentet är stort, klicka för att öppna på egen sida

Kammarens protokoll

I kammarens protokoll finns allt som sägs i kammaren nedskrivet. I protokollet står det också hur partierna har röstat. Ett snabbprotokoll publiceras ungefär sex timmar efter att dagens sista debatt i kammaren är slut. Det slutliga protokollet är färdigt efter några veckor.