Åtgärder för en ordnad spelmarknad

Skriftlig fråga 2019/20:1889 av Saila Quicklund (M)

Saila Quicklund (M)

till Statsrådet Ardalan Shekarabi (S)

 

Spelberoendes Riksförbund kritiserar den nya spellagen, och mediegranskningar visar att varken förbud, polisanmälningar eller samarbetsavtal med utlandet har stoppat utländska spelbolag att rikta in sig på svenska spelare. Dessa bolag betalar inte skatt i Sverige, och var fjärde krona spelas nu således på olicensierade spelbolag. Detta innebär också att det kan vara omotiverat för övriga spelbolag att söka licens i Sverige och att betala skatt i vårt land. Det finns även stora svårigheter att nå dessa spelbolag, och de personer som har spelmissbruk får inte de stödinsatser som de behöver.

Det har nu gått ett och ett halvt år sedan den nya spellagen trädde i kraft och den så kallade vilda västern som pågick bland nätcasinon skulle förebyggas. Så har inte blivit fallet.

Med anledning av detta vill jag fråga statsrådet Ardalan Shekarabi:

 

Vilka konkreta åtgärder avser statsrådet att vidta för att upprätthålla ordning och reda på spelmarknaden och för att intentionerna med den nya spellagen uppnås?

Frågan är besvarad

Händelser

statustext: Frågan är besvarad Inlämnad: 2020-07-30 Överlämnad: 2020-07-30 Besvarad: 2020-08-13 Sista svarsdatum: 2020-08-13 Anmäld: 2020-08-20

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga