Förnyande av pass i Taipei

Skriftlig fråga 2020/21:401 av David Josefsson (M)

David Josefsson (M)

till Utrikesminister Ann Linde (S)

 

I Taipei i Taiwan har Business Sweden ett utökat uppdrag som innefattar att bistå svenska medborgare med visst konsulärt stöd på plats vilket samordnas med Sveriges ambassad i Bangkok. Det innebär att svenskar som bor i Taipei och som behöver förnya sina pass hänvisas till den svenska ambassaden i Bangkok.

I och med utbrottet av corona innebär dock en resa till Thailand problem, eftersom både Thailand och Taiwan kräver 14 dagars karantän för inresa i landet. En svensk som behöver förnya sitt pass och gör det i Thailand kommer alltså behöva spendera 28 dagar i karantän, plus restid.

Med anledning av ovanstående vill jag fråga utrikesminister Ann Linde:

 

Är ministern beredd att vidta åtgärder så att svenskar som befinner sig Taiwan under den tid coronapandemin pågår kan ges möjligheter att förnya sina pass hos Business Sweden i Taipei?

Frågan är besvarad

Händelser

statustext: Frågan är besvarad Inlämnad: 2020-11-10 Överlämnad: 2020-11-11 Anmäld: 2020-11-12 Svarsdatum: 2020-11-18 Sista svarsdatum: 2020-11-18

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga