Lärdomar från Israel avseende vaccinationer

Skriftlig fråga 2020/21:1533 av Jörgen Berglund (M)

Jörgen Berglund (M)

till Socialminister Lena Hallengren (S)

 

Den pågående pandemin har slagit hårt mot Sverige och hela världen. Människoliv har gått till spillo framför allt bland våra äldre. Företag går i konkurs och arbetslösheten stiger. Vi står fortfarande mitt i pandemin, men det finns ändå ljus i mörkret: vaccin. Vaccineringen i Sverige är sedan en tid i gång vilket är mycket glädjande. Ju fortare vi kan vaccinera våra medborgare, desto fler liv kan vi rädda, desto fler företag kan få finnas kvar och desto fler kommer att ha ett jobb att gå till. Jag är av åsikten att vi ska vara öppna för att lära av andra, inte minst av dem som lyckas bäst. Israel har av den rapportering jag tagit del av lyckats bäst med att vaccinera flest medborgare på kortast tid. Det är så klart väldigt glädjande och visar att det går att vaccinera många människor på kort tid.

Jag vill med ovanstående bakgrund fråga socialminister Lena Hallengren:

 

Hur arbetar ministern och regeringen för att ta vara på lärdomar från länder som Israel, vilka har framgångsrika vaccinationsprogram?

Frågan är besvarad

Händelser

Inlämnad: 2021-01-28 Överlämnad: 2021-01-29 Anmäld: 2021-02-02 Svarsdatum: 2021-02-10 Sista svarsdatum: 2021-02-10

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga