Möjlighet att se EM-matcher fram till slutsignalen

Skriftlig fråga 2020/21:3116 av Lars Beckman (M)

Lars Beckman (M)

till Socialminister Lena Hallengren (S)

 

Snart stundar Sveriges spännande matcher i EM i fotboll. Det är förhoppningsvis ett EM som skapar stor glädje hos oss som gillar fotboll i Sverige. Regeringen har också medgivit att restauranger och sportbarer med mera får förlänga sina öppettider sedan 1 juni, vilket naturligtvis är glädjande för många – inte minst sportälskare. Nu kommer det märkliga att inträffa att tiden 22.30 kommer att infalla medan de sena matcherna i EM pågår. Det betyder att en restaurangägare i Gävle som arrangerar storbilds-tv för att fotbollsälskare ska kunna se matchen tillsammans måste köra ut sina gäster i andra halvlek innan matchen är slut. Det kommer sannolikt att skapa en stor ilska hos gästerna, som naturligtvis kommer att tycka att det är mer än underligt.

Detta väcker självklart frågor om hur regeringens dialog med Folkhälsomyndigheten och andra berörda myndigheter fördes så att man landade i att klockan 22.30 är det bästa klockslaget att stänga restauranger. Den naturliga följdfrågan är självklart om det är möjligt att ändra tiden så att det finns möjlighet för svenska folket att följa sina fotbollshjältar på uteservering med storbilds-tv och se matcherna tills domaren blåser av matchen. Jag tror att det är önskvärt för många parter.

Min fråga till socialminister Lena Hallengren blir därför:

 

Vad kan ministern vidta för åtgärder så att svenska folket kan se EM-slutspelet i fotboll ute på sportbarer till dess att matcherna är slut?

Frågan är besvarad

Händelser

Inlämnad: 2021-06-04 Överlämnad: 2021-06-07 Anmäld: 2021-06-08 Svarsdatum: 2021-06-16 Sista svarsdatum: 2021-06-16

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga