Möjligheten att få information om tillgängligheten till läkemedel

Skriftlig fråga 2009/10:979 av Pertoft, Mats (mp)

Pertoft, Mats (mp)

den 10 augusti

Fråga

2009/10:979 Möjligheten att få information om tillgängligheten till läkemedel

av Mats Pertoft (mp)

till socialminister Göran Hägglund (kd)

I samband med utförsäljningen av ett antal av apoteken har det uppstått ett nytt problem.

Tidigare var det möjligt att på ett apotek få hjälp med information om sortimentet på andra apotek. När man kom till ett apotek och det läkemedlet som man behövde inte fanns inne i lagret kunde man få hjälp av personalen att hitta på vilket närliggande apotek det läkemedlet fanns. Personalen kunde enkelt genom Apoteksbolagets gemensamma datasystem se vilken närliggande apoteksfilial som hade det eftersökta läkemedlet i lager. Det var en mycket enkel och praktisk service som alla uppskattade.

Nu har detta system gått i graven i och med utförsäljningen och uppstyckningen av Apoteksbolaget. I stället kommer allt fler insändare i lokaltidningarna som uppmärksammar problemet och efterlyser en lösning.

Min fråga till socialministern är följande:

Avser socialministern att ta initiativ till att skapa en lösning för problemet med att olika apoteksfilialer inte längre kan ge besked om på vilket apotek det önskade läkemedlet finns?

Frågan är besvarad

Händelser

statustext: Frågan är besvarad Inlämnad: 2010-08-10 Besvarad: 2010-08-24 Anmäld: 2010-10-04 Svar anmält: 2010-10-04

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga (Besvarad 2010-08-24)