Sveriges förbindelser med Schweiz

Skriftlig fråga 2020/21:234 av Hans Wallmark (M)

Hans Wallmark (M)

till Utrikesminister Ann Linde (S)

 

I ett svar på fråga 2020/21:123 av undertecknad angående Sveriges förbindelser med Schweiz understryks den goda, 100 år gamla, relation våra två stater har. Detta är något som är viktigt att värna och som det torde finnas brett parlamentariskt stöd för. Vidare noterar utrikesministern i sitt svar: Kopplat till hanteringen av ett svenskägt företag har det uppstått vissa frågeställningar som vi inte fått svar på varvid vi ställt in ett besök från Schweiz utrikesminister till Sverige. Våra länder har i grunden goda och djupa relationer och jag har goda förhoppningar att saken kommer finna en lösning.

I medierna har också förekommit uppgifter om detta företag och med det avgivna svaret nu dess betydelse för ett inställt högnivåmöte från Schweiz. Allt med koppling till svensk säkerhet och svenska intressen.

Min fråga till utrikesminister Ann Linde

 

Vill utrikesministern i sitt skriftliga svar på denna fråga informera om vad den schweiziska hanteringen av ett svenskt företag gäller och som påverkar relationen mellan våra båda stater eller på annat sätt hålla riksdagen informerad i detta viktiga ärende?

Frågan är inlämnad

Händelser

statustext: Frågan är inlämnad Inlämnad: 2020-10-15 Överlämnad: 2020-10-15 Anmäld: 2020-10-16

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.