Vaccinationer på apotek

Skriftlig fråga 2020/21:1284 av Jörgen Berglund (M)

Jörgen Berglund (M)

till Socialminister Lena Hallengren (S)

 

Den pågående pandemin har slagit hårt mot Sverige och hela världen. Människoliv har gått till spillo, framför allt bland våra äldre, företag går i konkurs och arbetslösheten stiger. Vi står fortfarande mitt i pandemin, men det finns ändå ljus i mörkret – vaccin. Vaccineringen i Sverige är sedan en tid igång, vilket är mycket glädjande. Ju fortare vi kan vaccinera våra medborgare, desto fler liv kan vi rädda, fler företag kan få finnas kvar och fler kommer att ha ett jobb att gå till. Jag tror vi måste tänka annorlunda och ta till vara alla resurser vi har tillgång till för att lyckas bekämpa pandemin.

Efter att ha läst en artikel i Dagens Nyheter om att Sveriges Apoteksförening och Sveriges Farmaceuter erbjudit sig att stödja vården i vaccinationer blir jag lite fundersam. Inget svar har i skrivande stund kommit från Socialdepartementet angående erbjudandet. Jag hoppas jag är överens med statsrådet om att ju fortare vi vaccinerar medborgarna, desto fortare tar vi oss ur pandemin. Alla resurser borde tillvaratas.

Jag vill därför fråga socialminister Lena Hallengren:

 

Varför har det hittills inte kommit något svar på erbjudandet, och tänker ministern anta erbjudandet?

Frågan är besvarad

Händelser

Inlämnad: 2021-01-15 Överlämnad: 2021-01-16 Anmäld: 2021-01-19 Svarsdatum: 2021-01-27 Sista svarsdatum: 2021-01-27

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga