Väntetid hos polisens tipstelefon

Skriftlig fråga 2015/16:1238 av Ellen Juntti (M)

Ellen Juntti (M)

till Statsrådet Anders Ygeman (S)

 

I förra veckan fick jag anledning att kontakta polisens tipstelefon, då jag ville ge ett tips om misstänkt brottslighet. Tanken med tipstelefonen är att allmänheten ska kunna ge information till polisen om exempelvis misstänkt brottslighet och att polisen snabbt ska kunna agera på tipsen.

När jag ringde till polisens tipstelefon fick jag besked om att det var 44 minuters väntetid. Det är en helt oacceptabelt lång väntetid. Vem har möjlighet och ork att vänta så länge? Jag tror att många tipsare lägger på luren och struntar i att lämna viktiga tips till polisen. Polisen säger ofta att de behöver tips från allmänheten för att kunna bekämpa brottsligheten i samhället, men då måste väntetiderna vara rimliga. 44 minuter är helt enkelt en orimlig väntetid för att få lämna tips om brottslighet.

Min fråga till statsrådet Anders Ygeman är:

 

Vilka åtgärder avser statsrådet att vidta för att korta väntetiderna?

Frågan är besvarad

Händelser

statustext: Frågan är besvarad Inlämnad: 2016-05-18 Överlämnad: 2016-05-19 Anmäld: 2016-05-20 Svarsdatum: 2016-05-25 Sista svarsdatum: 2016-05-25

Skriftliga frågor

Riksdagens ledamöter kan kontrollera regeringen genom att ställa skriftliga frågor till ministrarna. Ministrarna besvarar frågorna skriftligt.

Svar på skriftlig fråga