Riksdagen höll sin årliga utrikespolitiska debatt den 24 februari. Utrikesminister Ann Linde (S) inledde med att presentera utrikesdeklarationen, det vill säga regeringens mål och prioriteringar för utrikespolitiken. Därefter debatterade riksdagspartierna om utrikespolitiken. För tillfället råder krav på munskydd för alla i kammaren, utom i talarstolarna. Debatten går att se i efterhand via riksdagens webb-tv.
Webb-tv: Utrikespolitisk debatt den 24 februari
Utrikesminister Ann Linde (S) presenterade utrikesdeklarationen, det vill säga regeringens mål och prioriteringar för utrikespolitiken. Hon inledde med att uppmärksamma att det är 100 år sedan kvinnor för första gången fick utöva sin rösträtt i ett svenskt riksdagsval, medan en majoritet av världens befolkning inte lever i demokratier.
Lars Adaktusson (KD) debatterade bland annat om ett svenskt medlemskap i Nato.
Camilla Hansén (MP) höll sin första debatt som ny utrikespolitisk talesperson. Hon och Ann Linde (S) diskuterade kopplingen mellan säkerhetspolitik och klimat- och miljöfrågor i sitt replikskifte.
Hans Wallmark (M) och Kerstin Lundgren (C) debatterade bland annat om så kallade Magnitskijsanktioner som hindrar personer kopplade till systematisk korruption att resa eller föra ut pengar.
Fredrik Malm (L) tog i debatten upp stormningen av den amerikanska kongressbyggnaden.
Markus Wiechel (SD) och Ann Linde (S) debatterade det svenska biståndet.
Håkan Svenneling (V) tog i sina replikskiften bland annat upp frågor om fackliga rättigheter runt om i världen.
Bildspel från arbetet och händelser i riksdagen.
I riksdagen används många svåra ord och förkortningar. Ordboken förklarar de vanligaste svåra orden.
Hur goda kunskaper har du om riksdagen och dess arbete? Testa dig själv i våra riksdagsquiz!